Förändringsledare med fokus på digitala investeringar

Stimuleras du av att utveckla människor och organisationer? Vill du bidra till kunskapsbyggande, erfarenhetsutbyte och lärande inom digitalisering? Den nya myndigheten för digital förvaltning söker två stycken förändringsledare med fokus på digitala investeringar.

Från och med 1 september 2018 får Sverige en Myndighet för digital förvaltning. Myndigheten ska vara en katalysator för digitaliseringen av den offentliga sektorn. Myndigheten ska driva förändring och sprida arbetssätt och kunskap om digital verksamhetsutveckling som hela den offentliga sektorn kan ha nytta av. Det kommer att vara en öppen och modern arbetsplats där ny teknik används och där det digitala är förstahandsvalet.

Vill du bidra till ökad samhällsnytta genom digitalisering? Vill du vara med och bygga en modern myndighet med modiga, kunniga och kvalificerade medarbetare? Då kan du vara den de söker.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ha en central roll att etablera myndighetens former för att ge stöd inför större digitala investeringar och ta vidare arbetet efter Expertgruppen för digitala investeringar (dir. 2017:62). Din roll kommer bl.a. vara kunskapsbyggande och att hitta former för erfarenhetsutbyte för att höja den digitala kompetensen i den offentliga sektorn. Syftet är att bli bättre på verksamhetsutveckling och snabbare uppnå önskade resultat av politiska reformer eller förändrade uppgifter. I rollen ingår att träffa många olika organisationer vilket kräver en del resande i tjänsten.

Vem är du?

Då myndigheten är i etableringsfasen krävs det att du trivs med att bygga struktur och rutiner där inga svar finns på förhand. Du tycker om att arbeta självständigt och är van att ta egna initiativ.

Den nya myndigheten tillsätter flera förändringsledare samtidigt vilket medför att du och dina kollegors kompetenser pusslas ihop så att ni matchar varandra och tillsammans bildar ett bra team. Tjänsterna är nyinrättade och ställer höga krav på samarbete och förmåga att delta i och driva förändringsarbete.

I rekyteringsannonsen från organisationskommittén kan du läsa mer om tjänsterna.