Expertgruppens ordförande Kristina Alsér kommer till Almedalen!

Nu är det bara två månader kvar till Almedalen som i år firar 50 år. Under denna fantastiska vecka samlas Sveriges beslutsfattare, företagare, organisationer och privatpersoner för att ta del av intressanta föreläsningar och diskussionsseminarier. Förra året var digitalisering ett genomgående tema. Det finns anledning att tro att det kan bli ett ämne som får stort utrymme även i år om man studerar programmet som börjar ta form för 2018.

En som kommer att delta är Expertgruppens ordförande Kristina Alsér. Förutom att vara företagare i Vimmerby är hon även känd som tidigare landshövding i Kronobergs län. Hon är ett styrelseproffs och är idag aktiv i ett tiotal styrelseuppdrag och utnämnd hedersdoktor vid Linnéuniversitetet.

Expertgruppens ordförande Kristina Alsér
Expertgruppens ordförande Kristina Alsér

Vad kommer du och Expertgruppen göra under Almedalsveckan?

– Vi kommer vara på plats under veckan dels för att arrangera en workshop den 5 juli och för att ta del av föredrag och paneldebatter på plats. Några av Expertgruppens medarbetare kommer att medverka på andras seminarier och vi kommer självklart att rapportera från dessa. Du kommer att kunna följa Expertgruppens arbete i Almedalen via Linkedin, Twitter och Instagram, säger Kristina.

Varför tycker du att Almedalen är viktigt?

-Min övertygelse är att lösningen på många utmaningar handlar om att skapa utrymme för dialog. Dialog mellan olika intressen och mellan det privata näringslivet, akademien och offentliga aktörer. Under Almedalsveckan ges det stort utrymme för just detta. Det är ett bra komplement till många av de andra aktiviteterna som vi arrangerar.

Vad har du för förväntningar på veckan?

-Först och främst hoppas jag att vår workshop blir välbesökt och att vi tillsammans kan arbeta fram ett bra underlag kring hur vi kan accelerera digitaliseringen. Jag kommer även att utnyttja tiden till att ta del av seminarier och nätverka. Jag kommer att vara i Visby den 4-5 juli och jag har fortfarande några tider lediga för föredrag eller medverkan i paneldebatter om det finns ett intresse för det. Det kommer att bli några intensiva dagar med mycket glädje, engagemang, lärande och inspiration avslutar Kristina.

Vill du anlita Kristina Alsér? Skicka ett mail till kristina@alser.se.